Balesetet okozott a kivilágítatlan lovas


2020-08-04 15:00:41  | cikk:  | 


Balesetet okozott a kivilágítatlan lovas főképe
A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Egy 22 éves férfi és ismerőse közlekedett lóháton a 8403-as számú úton, Pápa-Kéttornyúlak felől Dáka irányába 2019. december 31-én 18 óra 15 perc körül. A 30. kilométerszelvény közelében az elöl haladó lovas letért a menetirány szerinti jobb oldali árokba, hogy a továbbiakban az út menti szántóföldön haladjon tovább. A 22 éves fiatal is felkészült az árkon való áthaladásra, és a lóval keresztbe fordulva elfoglalta a jobb oldali forgalmi sáv nagy részét. Eközben az úton Pápa-Kéttornyúlak felől egy autó közeledett feléjük, és az autó a kivilágítatlan állatnak ütközött. A baleset során a járművezető súlyos, utasa könnyű sérüléseket szenvedett, míg a ló a helyszínen elpusztult.

A lovas ellen közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt eljárás. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

A KRESZ nem tiltja a lóháton való közlekedést a közúton, azonban a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedésben résztvevők figyelmét a látás és a láthatóság fontosságára. Lakott területen kívül és korlátozott látási viszonyok mellett a lovas számára kötelező fényvisszaverő ruházat viselése, valamint az állat bal oldalán előre fehér vagy sárga, hátra pedig piros fényt adó lámpát kell vinni. Emellett ajánlott a lovas és az állat egyéb kivilágítása és láthatóvá tétele is, például kerékpáros lámpával vagy az állat lábára rögzített fényvisszaverő ruházattal.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-24 09:15:25

Ne előzd meg a sorsodat!


A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki a 36 éves nőt.

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás egy 36 éves pápai lakos ellen a helyi rendőrkapitányságon. A nő 2020. június 13-án délután egy pápai üzlet próbafülkéjében...

2020-06-17 08:15:44

Bolti tolvaj rendőrkézen


ajánlott cikk főképe

2020-08-05 15:51:00

50 helyett 111 - megbírságolták a sofőrt a rendőrök


A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

Egy pápai áruházból érkezett bejelentés a rendőrségre 2020. július 1-jén délután, hogy bolti tolvajokat tartóztattak fel. A helyszínre érkező járőröknek az üzlet munkatársai elmondták, hogy a nő különböző termékeket...

2020-08-25 13:44:18

Áruházból lopott a házaspár, a rendőrök elfogták őket