Kárt okoznak a túlnőtt növények


2020-08-03 12:38:16  | cikk: HuHa  | 


Kárt okoznak a túlnőtt növények főképe
Megrongálják a hulladékszállító járművet és olykor a dolgozók testi épségére is veszélyt jelentenek az ingatlanokról kinyúló faágak, bokrok. A probléma főleg az Öreghegyben és a Kishegyben jellemző, ahol az amúgy is szűk utakon nagy nehézséget okoz a hulladékgyűjtő autó közlekedése a túlnőtt növényzet miatt - hívta fel a figyelmet Mészáros Csaba, a Közszolg Nonprofit Kft. ügyvezetője. Mint mondta, horpadások, karcolások keletkeznek a karosszérián, van, hogy az erősebb ágak feltépik a lemezborítást, és többször előfordult már az is, hogy a fényjelző berendezéseket, kamerákat letörte az útra vagy az út fölé belógó növény, nem beszélve arról, hogy a munkatársaik sokszor balesetveszélyes helyzetbe kerülnek.
A dolgozókat is veszélyeztetik a túlnőtt növények

-Ez egy visszatérő probléma itt a hegyekben. A növényzet erősödése folyamatos a tavaszi hónapoktól kezdve és nyár derekára már komoly problémát okoz nekünk a közlekedés az ingatlanokról az utakra benyúló fák, bokrok miatt - mondta el az ügyvezető. Azt kérik a tulajdonosoktól, hogy tartsák rendben a telkükön lévő növényeket és megfelelő nyírással, visszametszéssel távolítsák el a veszélyt és kárt okozó ágakat az út szelvényéből, hiszen ezzel nemcsak a Közszolg, hanem más nagyobb méretű jármű számára is biztonságossá teszik a közlekedést.
Mészáros Csaba ügyvezető azt kéri, az ingatlantulajdonosok távolítsák el az útra nyúló ágakat

Jelenleg a Sávolyi utcában, a Paprika soron és a Kishegyi úton akadályozza a közlekedést és a hulladékszállítást a növényzet, de más szűk hegyi utaknál is visszatérő gond ez. A Közszolg Nonprofit Kft. munkatársai közleményben már kérték az ingatlantulajdonosokat a növények visszanyesésére és kérték a közterület-felügyelet segítségét is. Ők írásban értesítették az érintetteket a növények karbantartásának szükségességéről, a közterületeken lévő fák, bokrok visszavágását pedig a Városgondnokság végezte el. Az Igali úton és a Gesztenyesoron így már megszűnt ez a probléma, de még vannak olyan hegyi utak, ahol a tulajdonosok nem tettek eleget a felszólításnak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-04 22:06:09

A trianoni békediktátum századik évfordulójára emlékeztek Tapolcafőn


ajánlott cikk főképe

2020-08-25 19:58:22

Elfogadta a 2020. évi költségvetési tervet a Borsosgyőri és a Kéttornyúlaki Városrész Önkormányzata


ajánlott cikk főképe

2020-08-31 20:55:23

Holnap reggel becsengetnek az iskolákban


ajánlott cikk főképe

2020-04-25 17:04:45

Minden út a Forrás tanösvényhez vezet