Nagyot küzdve hátrányból nyert a Perutz


2020-08-02 20:44:33  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nagyot küzdve hátrányból nyert a Perutz főképe
2-1-es idegenbeli sikerrel kezdte a 2020/2021-es NB III-as labdarúgó bajnokságot a Perutz FC, mely Sopronból hozta el a három pontot.

Négy meghatározó játékosát is nélkülöznie kellett a Sopron ellen Lengyel Ferenc vezetőedzőnek, sérülés vagy eltiltás miatt Dóczi Krisztián, Hanzl Máté, Zsirai Martin és Nagy Tamás sem volt bevethető, ami alaposan keresztülhúzta a pápai tréner előzetes terveit.

Idegesen, sok hibával játszott az első negyed órában a pápai csapat, amit a hazaiak kis híján kihasználtak, előbb Kustor került helyzetbe, majd két Pető lehetőséget jegyezhettünk fel. A 18.percben jutott el először a soproni kapuig a Perutz, egy szöglet után visszafejelt labda Baranyai kezére pattant, a játékvezető a hazai csapatkapitánynak piros lapot mutatott fel és a vendégek büntetőhöz jutottak. A labda mögé Szabó Zsolt állt, aki a felső lécre lőtte a tizenegyest. A kimaradt lehetőség után belelkesültek a soproniak, sorra dolgozták ki a veszélyes támadásaikat, aminek a 38. percben meg is lett az eredménye: egy bal oldali szabadrúgás az ötösön álló Jakab elé került, aki közelről bekotorta a játékszert a kapuba 1-0. A félidőben Lengyel Ferenc igyekezett még támadó szelleműbbé tenni csapatát, Kalász és Iványi is beállt és elképzelése be is jött, emberelőnyben szinte felborult a pálya, futószalagon jöttek a lehetőségek, igaz az utolsó passzokba hiba csúszott. A 67.percben megtört a jég, egyenlített a Perutz, egy bedobás után Szabó Zsolt a bal sarokba helyezett, a hazai portás ujjheggyel még bele tudott érni, de hárítania nem sikerült 1-1. A 73. és 75. percben is nagy helyzetbe került a pápai támadó, ám mindkét alkalommal fölé lőtt. A 80.percben óriási hazai ziccert puskáztak el a gyors soproni támadók, egy kontratámadás végén Pető lövés helyett a passzt választotta, Kustor pedig Szigeti kezébe lőtt. A slusszpoén a 85.percre maradt, egy szabadrúgást Irmes lőtt a hosszúba, amivel kialakult az 1-2-es végeredmény.

SC Sopron - Perutz FC 1-2 (1-0) Gsz.: Jakab ill. Szabó Zs., Irmes

Soproni Városi Stadion, 1500 néző, v.: Héra (Király, Domján). SC Sopron: Rátkai - Galambos, Baranyai, Tóth, Harangozó - Holzmann, Kalmár, Pető ('87 Purt), Gáncs, Kustor - Krizsonits ('22 Jakab - '82 Kalmár), vezetőedző: Horváth Csaba. Perutz FC: Szigeti - Irmes, Koronczai, Császár, Böröczky - Bence, Baldauf ('46 Iványi), Németh E. ('46 Kalász), Skriba - Szabó Zs. ('92 Benecz), vezetőedző: Lengyel Ferenc.

Lengyel Ferenc: Reális eredmény született, egy kulturált, jó Sopront győztünk le, biztos vagyok benne, hogy sok pontot fognak hazai pályán szerezni, nagyon veszélyesen játszottak. Már korábban eldönthettük volna a mérkőzést, de a csapat küzdésből jelesre vizsgázott és nem adta fel, igaz a három pont begyűjtéséhez kapusunk is sokat hozzátett. Örülök a jó szezonkezdetnek, de az ma is látszott, hogy sok munka áll még előttünk, kedden neki is látunk.

A pápai csapat augusztus 9-én 19 órai kezdéssel a III. kerületi TVE-t látja vendégül.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-09-15 16:47:31

Koronavírus: Tesztelik a Perutz FC-t


ajánlott cikk főképe

2020-05-09 15:33:23

Maradnak a korlátozások a PELC-nél


ajánlott cikk főképe

2020-07-21 09:46:01

Két hazai meccsel zárja a felkészülést a Perutz FC


ajánlott cikk főképe

2020-07-14 20:23:44

Teltházzal működik az úszótábor