A gyermekosztály kapta az egyetemes imahét perselyadományát


2020-02-21 13:13:08  | cikk: Babos Petra  | 


A gyermekosztály kapta az egyetemes imahét perselyadományát főképe
2020. január 20-25. között ismét imahetet hirdettek a szervezők a Krisztus-hívők egységéért. A 2020-as imahét mottója: „”...nem mindennapi kedvességet tanúsítottatok”. Az összegyűlt, 192 ezer forint perselyadományt ma délelőtt adták át a Gróf Esterházy Kórház gyermekosztályának részére.
Dr. Bilinszky Zsuzsanna osztályvezető az adomány kapcsán elmondta, nagy öröm számukra, hogy őket támogatták az imahéten a hívek.
-Nagyon jókor érkezett az adomány, hiszen a teljes gyermekosztályt felújítjuk hamarosan. A kórtermek, a nővérállás, a folyosók is megújulnak és új játszószobát alakítunk ki. A felújítási összeg körülbelül háromnegyed része áll rendelkezésünkre. Most ezzel az adománnyal is előbbre jutunk a felújítás megvalósításához - emelte ki az osztályvezető, majd arra kért mindenkit, hogy gondoljon a kórház gyerekosztályára a közelgő egy százalék felajánlás alkalmával.
192.000 Ft gyűlt össze az imahéten

Az átadáson jelen volt dr. Töreki-Vörös Ibolya, a kórház főigazgatója, Polgárdi Sándor evangélikus esperes, Salgó Ferenc, a Szent Anna plébánia plébánosa, Boncz Zoltán, a Pápai Sarokkő Baptista Gyülekezet lelkésze, Márkus Mihály református lelkész és Szijártó László esperes, a Szent Benedek Plébánia plébánosa.
Szijártó Lászlótól megtudtuk, évek óta jótékonysági célt szolgál az imahét perselyadománya. A pápai felekezetek közös döntése volt, hogy ezúttal az imahét perselyadományait a kórház gyermekosztályának javára fordítják.
-Úgy gondolom, a hívek mélyebbre nyúltak a pénztárcájukban, amikor megtudták, hogy a gyermekosztálynak gyűjtünk. Amikor a gyermekről van szó, azt tapasztaljunk, hogy az embereknek ilyenkor jobban megnyílik a pénztárcájuk, szívesebben adakoznak - tudtuk meg az esperestől.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-26 17:45:08

Szüneteltetik a nyilvános liturgiákat, de a templomok nyitva vannak


ajánlott cikk főképe

2020-07-07 19:38:26

Gazdag kulturális programot kínál a Gyermekjóléti Alapítvány


ajánlott cikk főképe

2020-06-03 19:04:17

Látványos építkezés a Kopja utcában


ajánlott cikk főképe

2020-05-01 14:05:33

A Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes volt a meglepetés koncert fellépője