Mindennap értéket adunk - Kultúrházak éjjel-nappal Pápán is


2020-02-11 10:00:04  | cikk: Babos Petra  | 


Mindennap értéket adunk - Kultúrházak éjjel-nappal Pápán is főképe
Mindennap értéket adunk - ez az idei évi jelmondata a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozatának, melyet 11 évvel ezelőtt indított útjára a Magyar Népművelők Egyesülete. A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósuló eseménysorozat célja, hogy ezen a hétvégén minél többen legyenek részesei a közművelődési intézmények által nyújtott kulturális sokszínűségnek. A 2020-ra választott mottó remekül kifejezi, hogy a közművelődés a hétköznapokban is értékes kultúrát közvetít és teremt.
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ minden évben csatlakozik az országos eseménysorozathoz sokszínű programkínálattal. Idén sincs ez másképp, kiállításokkal, családi és közösségi programokkal, előadásokkal gazdagítják az országos kínálatot. A héten Robotika bemutató és kiállítás látható a Huszár Közösségi Házban. Pénteken 15 órától dr. Lanczendorfer Zsuzsa néprajzkutató a farsangi népszokásokról tart előadást, szombaton pedig a rejtvények szerelmesei mérhetik össze tudásukat. A Sodoku és skandináv keresztrejtvényfejtő versenyre február 12-ig még várják a jelentkezőket - tájékoztatta hírportálunkat Cseh-Müller Orsolya művelődésszervező, aki kiemelte, az idei évben a hagyományoktól eltérően szervezték meg a farsangi családi délutánjukat.
A Robotika bemutató és kiállítás már a hét elején elkezdődött

-Ezúttal a Huszár Közösségi Házban várjuk kézműves foglalkozásokkal az alkotni vágyókat. A család együtt készülhet a farsangra, álarcokat, kalapokat, farsangi díszeket, színes nemezékszereket készíthetnek szombaton 14 órától. Vasárnap a színházépületben 16 órától a Buborék együttes interaktív koncert-showja várja majd a családokat. Érdemes lesz beöltözni, hiszen a koncert után jelmezes felvonulással mutatkozhatnak be a gyerekek a színpadon - tette hozzá Cseh-Müller Orsolya.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-02 16:59:36

Néhány hét múlva már működik az okoszebra


ajánlott cikk főképe

2020-08-01 00:07:13

Petőfi Sándorra és Vajda Péterre emlékezett az EpVE


ajánlott cikk főképe

2020-04-30 12:54:04

Hatalmas daru a víztoronynál


ajánlott cikk főképe

2020-06-16 11:26:10

A tarczys Rátz Marcell országos első helyezett lett egy irodalmi pályázaton