Veszprém nyerte a jubileumi Pápa Kupát


2020-01-12 14:31:38  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Veszprém nyerte a jubileumi Pápa Kupát főképe
A Pápa Kupa 30 éves története során ötödik alkalommal hódította el a győztesnek járó serleget Veszprém együttese.

Nyolc együttes, Barót, Visk, Kovászna, Losonc, Celldömölk, Veszprém és két pápai együttes két csoportba osztva küzdött meg egymással a nemzetközi serdülő teremlabdarúgó tornán. Az 'A' jelű négyesben a csoportelsőségért Veszprém és Losonc kiélezett küzdelmet folytatott, mindkét csapat két győzelemmel készült az egymás elleni mérkőzésre. Végül a veszprémiek jobban teljesítettek és hátrányból fordítva megnyerték a meccset, amivel kivívták a döntőben való szereplés jogát. A 'B' csoportban is hasonlóan izgalmasan alakultak az eredmények, itt Visk és Celldömölk két-két sikerrel készült a döntőt érő húsz percre. Találkozójuk nagy izgalmakat, látványos megoldásokat és nagy védéseket hozott, pici különbséggel ezúttal a kárpátaljaiak szerepeltek jobban.

A helyosztókon a PELC a hetedik és az ötödik helyért lépett pályára, a hazaiknál végül a kékek hetedikek, a sárgák hatodikak lettek. Edzőjük, Kun-Szabó Attila nem volt elégedett szereplésükkel.

- Csalódott vagyok a helyezések miatt, a sárgákat a döntőbe vártam és a kéktől is jobb szereplést reméltem, sajnos ma gyengén játszottunk. Örülnék, ha gyakrabban járnának edzésre a játékosok és akkor lehetne előrelépni, a Veszprém megérdemelten nyert.

A döntő izgalmas párharcot hozott, végül a torna legjobbjának választott Leidl Ákos és a későbbi gólkirály, Márcsik Sándor vezetésével a Veszprém megnyerte a finálét.

- Szeretünk a Pápa Kupán részt venni, nekünk gyakorlatilag ezzel indul a téli felkészülés - mondta Palotai Nándor, a VFC USE edzője. - Nagyon színvonalas tornán vettünk részt, elégedett vagyok a srácokkal, nagyon gyorsan tanulnak, szorgalmasak, azt kaptam ma vissza a pályán, amit az edzésen megkövetelek tőlük.

A XXX. Pápa Kupa végeredménye:
1. Veszprém FC USE, 2. Visk, 3. Losonc, 4. Celldömölk, 5. Barót, 6. PELC sárga, 7. PELC kék, 8. Kovászna.

A díjakat dr. Áldozó Tamás polgármester és dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő adta át. A veszprémiek két különdíjat vihettek haza, Leidl Ákos a legjobb játékos, a gólkirály Márcsik Sándor lett. A legjobb kapusnak a viski csapat hálóőrét, Nemes Istvánt választották, a vendéglátók legjobbja Ruzsás Dávid volt. A szervezők külön elismerésben részesítették a Viskről érkezett 10 esztendős Márkus Imrét, aki a torna legfiatalabb játékosa díját vehette át. A Hernádi Tamás Emlékserleget Velencei Tibor, a celldömölki csapat edzője kapta.

A Pápa Kupa a hagyományos pápai önkormányzat - csapatvezetők barátságos mérkőzéssel zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-08 10:36:05

A maratoni távra is várják a jelentkezőket


ajánlott cikk főképe

2020-07-03 12:04:58

Kitűnő tanuló, országos bajnok az aranyjelvényes atléta


ajánlott cikk főképe

2020-03-17 17:23:17

Hófutásban érmet szerzett Gelencsér Róbert


ajánlott cikk főképe

2020-05-28 10:25:22

Visszatérhetnek a nézők a sportrendezvényekre