Önálló klíma- és környezetvédelmi bizottság, biciklivásárlási támogatás, újrahasználati központ - meghirdette második programpontját Grőber Attila


2019-09-11 23:22:22  | cikk: Babos Petra  | 


Önálló klíma- és környezetvédelmi bizottság, biciklivásárlási támogatás, újrahasználati központ - meghirdette második programpontját Grőber Attila főképe
A múlt héten hirdette meg programjának első pontját Grőber Attila, az ellenzéki együttműködés polgármesterjelöltje. Szerdán a második programpontról beszélt sajtótájékoztatóján. Mint mondta, ő szemléletformáló programot szeretne hirdetni, ezért meghirdeti a Pápa, a Zöld város programot, mely hat fő elemből áll.
-Határozottan azt gondolom, elfogyott az időnk, klímavészhelyzet van. A klímaváltozás megnehezíti életünket, a jövőben pedig számos kedvezőtlen hatással kell szembenéznünk. Ezen hatások tekintetében a megelőzés fontos. Erkölcsi felelősséggel tartozunk a jelen és a jövő nemzedékének, ezért a Zöld Pápáért kell dolgoznunk. Ezért önálló klíma és környezetvédelmi bizottságot hozunk létre az önkormányzat bizottságai között. Ez a bizottság a szervezője és irányítója annak a környezetpolitikának, amelyet a következő években folytatni fogunk.
Ezen túl klímastratégiai tervet és intézkedési tervet kíván kidolgozni a város számára, és azt tervezi, hogy csatlakozik a város a Klímabarát Települések Szövetségéhez.
A Legyen a jövő zöld című programpontja a környezeti nevelésről szól. Grőber Attila Pápai Klímakört, a Pápai Zöld Akadémiát szervezne, amely a civilek, felnőttek számára környezeti nevelési programot tartalmaz, az általános-és középiskolák számára pedig környezeti szemléletformáló programok megvalósítására írna ki pályázatot. Fásítási programot is tervez.
-Egy újszülött, egy ballagó osztály vagy csoport egy ültetendő fa. Pápán a következő években minden született gyermeknek és minden ballagó osztálynak lesz egy-egy fája. A jövő nemzedékét meg kell tanítani, hogy tisztelje a környezetét. Közösségi programokat is szervezünk, például szemétszedést. Városszerte bővítjük a zöld felületet, vagyis hadat üzenünk a szürkeségnek. Évente minimum 4000 négyzetméter zöld felületet újítanánk meg.
Az ellenzéki polgármesterjelölt a megújuló energiák elterjesztését is szeretné, ehhez önkormányzati napelem parkot hozna létre, és támogatási pályázatot írna ki napelemes rendszerek telepítésére, a társasházak, családi házak számára. A negyedik programpontja a rezsicsökkentés plusz, aminek a keretében a házak szigetelését, nyílászáró cseréjét támogatná a város
-Ötödik program, a hulladékcsökkentési program. Azt szeretném, ha az ökológiai lábnyom, amelyet mi pápaiak hátrahagyunk, csökkenne. Hulladékcsökkentési tervet dolgozunk ki. Olyan díjszabást fogunk alkalmazni, amely arról szól, hogy a pápaiak kevesebb hulladékot termeljenek. Kezdeményezzük továbbá az újrahasználati központok létrehozását, magánvállalkozók bevonásával.
Hatodik programja a környezetbarát közlekedésről szól - derült ki a sajtótájékoztatón. Ennek keretében olyan programot szeretnének kidolgozni, ami növelné a közösségi közlekedést használók számát, növelné az autómentes napok számát, fejlesztené a kerékpárút-hálózatot és bevezetné a kerékpárvásárlási kedvezményt a pápai gyerekek számára.
Grőber Attila a sajtótájékoztatón kijelentette, várja a lakosság tanácsait, kérdéseit.


Képek:

nincsenek képek


Címkék: választás2019
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-09-25 22:45:44

Élhető Város - Meghirdette ötödik programját Grőber Attila


ajánlott cikk főképe

2019-09-27 00:22:37

Legyen hitünk és legyen erős akaratunk ebben a városban - választási fórumot tartott a Fidesz


ajánlott cikk főképe

2019-10-07 22:17:33

Választási gyűlést tartott az ellenzéki Hatpárti Választási Együttműködés


ajánlott cikk főképe

2019-10-03 21:50:33

Utolsó programpontját mutatta be Grőber Attila