Változatos programok a Lovasmajálison


2019-05-11 23:32:20  | cikk: Babos Petra  | 


Változatos programok a Lovasmajálison főképe
Tizedik alkalommal szervezték meg a kétnapos Lovasmajálist, amely a jól bevált, népszerű programelemek mellett újdonságokkal is várta az érdeklődőket, idén új helyszínen, a Vasas pályán. A rendezvény ezúttal is színvonalas kikapcsolódást nyújtott a közönség és a lovas sport szerelmesei számára egyaránt. Szombat reggel a hagyományokhoz hűen a gyermek ügyességi versenyeket rendezték meg.
A X. Lovasmajálist Venczel Csaba, önkormányzati képviselő nyitotta meg, aki az egyik fogaton gördült be a pályára. Mint mondta, a rendezvény célja a lóhoz kapcsolódó tradíciók és a lovassport népszerűsítése.
-Ez a nemes cél kitűnően illeszkedik a képviselőtestületünk azon koncepciójához, mellyel támogatni kívánunk minél több olyan rendezvényt, amely az itt élők és a városba látogatók számára kulturált szórakozási, sportolási lehetőséget biztosít, és hozzájárul hagyományaink ápolásához, nemzeti közösségtudatunk és értékrendünk erősítéséhez. Ezen szempontok alapján rendkívül fontosnak és hasznosnak tartjuk ezt a csodálatos hétvégi programot, ezért is támogattuk 1 millió forinttal annak megvalósítását - emelte ki Venczel Csaba, aki hozzátette, a változatos programok egyszerre vonzóak kicsik és nagyok, valamint mindazok számára, akik ezekhez az isteni teremtményekhez már közel kerültek, és azoknak is, akik puszta kíváncsiságból érkeznek ide, hogy ízelítőt kapjanak a lovas életformából. Végül gratulált a szervezőknek az országosan is elismerésre méltó rendezvényhez, melynek már vannak számokkal értékelhető eredményei is, hisz a délelőtti gyermekügyességi versenyre százhatvanan neveztek.
Kocsis László főszervező elmondta, idén százhatvanan jelentkeztek a versenyre, ami nagyon kimagasló számnak mondható, hiszen az országban ezen a hétvégén több helyen is van gyermekügyességi verseny, s a pápain volt a legtöbb nevező.
-Nagy öröm, hogy az időjárás kegyes volt hozzánk, s így sokan ellátogattak a rendezvényre, ahol mindenki megtalálhatta a számára legkedvesebbet. Az új helyszín megfelelőnek bizonyult. A gyermekügyességi versenyre zömében Veszprémből érkeztek a versenyzők, de vannak távolabbi városokból is - emelte ki Kocsis László, aki hangsúlyozta, minden évben törekednek arra, hogy a lovas hagyományokat bemutassák az érdeklődőknek, minden szakágból, hagyományőrzésből is mutatva egy keveset.
-Egy-egy lovasmajális után mindig sokkal többen látogatnak el a lovasiskolába, s egyre magasabb a létszáma a látogatóknak -zárta gondolatait a főszervező.
A délutánt fogathajtó verseny, pónilovas karüsszel, dáma lovasbemutató, pünkösdi királyválasztás, solymászbemutató és pónilovak magasugró versenye színesítette. A jó hangulatú rendezvényen Jó Laci Betyár is fellépett, aki mulatós műsorával szórakoztatta a szép számban összegyűlteket.
A rendezvény holnap folytatódik a regionális díjugató versennyel, amelyre körülbelül ötvenen neveztek, ebből három pápainak szurkolhatnak az érdeklődők.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-12-07 13:23:43

Közlekedésbiztonsági akció mikulás napján


ajánlott cikk főképe

2020-01-30 12:38:51

A katolikus Pápa - pápai katolikusok - Beszélgetések az Esterházy-kastélyban


ajánlott cikk főképe

2019-09-26 21:45:40

Kié volt a város a 17. században?


ajánlott cikk főképe

2019-10-14 20:42:18

Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny a Közgázban