Viskiek látogattak Pápára


2019-03-14 14:41:25  | cikk: Babos Petra  | 


Viskiek látogattak Pápára főképe
A viski Ötvös Sándor és felesége látogatott Pápára a közelgő március 15-ei ünnepség alkalmából. Őket Áldozó Tamás polgármester köszöntötte ma délelőtt a Városházán.
Ötvös Sándor nyugalmazott tanár második ízben látogatott Pápára, ahová mindig szívesen érkezik.
-Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy a március 15-ei ünnepségre meghívást kaptunk. Örömünkre, már Kárpátalján is megünnepelhetjük ezt az évfordulót. Nekünk két iskolánk van, egy magyar és egy ukrán, a magyar intézményben megünnepeljük ezt, a gyerekek készülnek rá - tudtuk meg Ötvös Sándortól, aki hozzátette, régebben „illegálisan” tartották meg az ünnepséget.
A nyugalmazott tanárnak nagyon tetszik Pápa, megdöbbentette, hogy mennyi építkezés és tatarozás látható városszerte, amitől még szebb lesz a barokk város.
Áldozó Tamás polgármester elmondta, Viskkel augusztus 20-án, hasonlóan, mint Ógyallával, testvérvárosi megállapodást kötöttek.
-Augusztus 20-án Szent Istvánt és az ő országát ünnepeljük, s ezzel is kifejeztük, hogyha a XX. században határokat is húztak közénk, mi akkor is összetartozunk. A viski kapcsolatban az ismerkedés szakaszában tartunk, sok pápai megjárta már a viski utat, s persze a viskiek is voltak már nálunk párszor. Mi azt szeretnénk, ha ezek a kialakulóban lévő kapcsolatok erősödnének, szeretnénk, ha új szálak alakulnának ki, akár intézmények között, hisz megvannak azok a magyar intézmények, amelynek együttműködő partnereit itt Pápán is meg tudjuk találni. Szeretnénk, ha olyan egyesületek is eljutnának Viskre, akik fontosnak tartják a hagyományőrzést, a csoportokkal való kapcsolatfelvételt, s együtt érjenek el eredményeket.
Eötvös Sándor ma 17 órakor a Huszár Közösségi Házban tart előadást Élet Kárpátalján címmel.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-11-11 07:36:55

Nyílt nap a Refiben


ajánlott cikk főképe

2019-09-20 22:17:05

Krisztus keresztjének szálkája és az Esterházy-panoptikum - Ars Sacra Fesztivál a Nagytemplomban


ajánlott cikk főképe

2020-01-22 23:28:29

Horváth Lajos emlékkiállítás


ajánlott cikk főképe

2020-02-04 20:11:32

Nagyértékű informatikai eszközöket kapott a Pápai Tankerületi Központ