„Az én tűzoltó múzeumom”- Rajz-és irodalmi pályázat gyerekeknek


2019-01-07 14:56:35  | cikk: Babos Petra  | fotó: Forrás: internet  | 


„Az én tűzoltó múzeumom”- Rajz-és irodalmi pályázat gyerekeknek főképe
A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma minden évben rajz-és irodalmi pályázatot hirdet általános iskolás tanulók számára, ebben az évben tizenkettedik ízben, Ne égess! címmel. Az alkotásokat január 25-ig várják.
Az idei mottó: „Az én tűzoltó múzeumom”. A rajzpályázatot most is két korcsoportban, alsó-és felső tagozatos diákoknak írták ki. Tőlük olyan alkotásokat várnak a szervezők, amelyek azt ábrázolják, hogy mi a fontos a gyerekek számára a múzeum gyűjteményéből, és ha rajtuk múlna, hogyan alakítanák, rendeznék be a múzeumi termeket, kit, vagy mit mutatnának be egy kiállításon. Az A4-es vagy A3-as méretben készített pályamű lehet ceruzarajz, készülhet filccel, temperával, vízfestékkel, de a gyerekek ragasztott vagy 3D-s képet is beküldhetnek, sőt választhatnak saját technikát is. Az újdonság, hogy az iskolások emellett kisplasztikákkal, érmekkel, dísztárgyakkal is pályázhatnak. A felső tagozatos diákoknak szól az irodalmi pályázat, a mottó ugyanaz, mint a rajzpályázat esetében. Az írások bármilyen műfajba tartozhatnak, verset, mesét, fantasyt szívesen fogad a múzeum, de a mű ne legyen hosszabb három oldalnál. Az alkotásokat 2019- január 25-ig kell eljuttatni a készítő, az iskola,, az osztály és a felkészítő tanár megjelölésével a Katasztrófavédelem Központi Múzeum, 1105. Budapest, Martinkovics tér 12. szám alatti címre. Ez történhet postai úton és személyesen is, de a pápai laktanyába is le lehet adni az alkotásokat, amit majd ők továbbítanak.
A legjobbak értékes jutalomban részesülnek. A kiemelkedő pályaművekből kiállítást is rendez a múzeum. Az eredményeket február végén hirdetik ki - tájékoztatta hírportálunkat Horváth Sándor tűzoltóparancsnok.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-05-31 21:09:34

Pedagógusokat köszöntöttek, szolgálati emlékérmeket adtak át


ajánlott cikk főképe

2019-03-23 18:00:17

60 éves a Kisgrafikai Barátok Köre - Kiállítás a könyvtárban


ajánlott cikk főképe

2019-02-01 22:00:38

Farsangi forgatag a Tarczy iskolában


ajánlott cikk főképe

2019-01-23 22:21:31

A Barátság Klubért Alapítvány munkáját támogatják az ökumenikus imahéten


PÁPA időjárás