Nyári tábor


2018-06-27 15:32:30  | cikk:  | 


Nyári tábor főképe
A Szent István Római Katolikus Általános Iskola a nyári vakáció első hetében egy EFOP-os pályázatnak köszönhetően ingyenes napközis táborban vehettek részt. Változatos programokat állítottunk össze számukra, amelyek a művészeti nevelést és a hagyományok ápolását szolgálták. Hétfőn városunk nevezetességeink felkeresése, fénykép és videofelvétel készítse, majd pedig ezek segítségével makett- és képalkotás volt feladatuk. A keddi kirándulás állomásai Fertőd, Sopron és Nagycenk volt, így nemzeti érékeinkkel is megismerkedhettek diákjaink.

A hét folyamán volt Pápához és a Bakonyaljához kapcsolódó népdalok tanulása, hímzés, népi játékok megismerése, illetve vidám hangulatú táncház, melyre meghívtunk egykori tanítványainkat Erdős Georgina és Kristóf néptáncosokat. - nyilatkozta Gombásiné  Takács Gyöngyi

A táborozó diákok egy tartalmas délelőttöt tölthettek el Petőfi emlékek után kutatva.  Vezetőjük Kerecsényi Zoltán volt, aki a témában közismert Kutató, könyvíró. Hangulatos elbeszélései nyomán megelevenedett a múlt, beszédesebbek lettek a régi pápai utcák, házak.

Sétánk első állomása az Eszterházyak kastélya előtt álló „Baka” című szobor volt, amelyet a tisztelet jeleként megkoszorúzott a kis csapat. 29 gyerek száján hangoztak fel a Nemzeti dal sorai.

Ezután sorra jártuk azokat a házakat, amelyeknek falán emléktábla hirdeti, valaha lakójuk volt egy Petrovics Sándor nevű diák. Majd a Református Kollégium Gimnáziumának könyvtárában Fábián Csabáné Adrienn mesélt a diák Petőfiről. Itt a gyerekek közelről láthatták a költő kézírását, láthatták művésznevének kialakulását. Értelemet nyert számukra az oly jól ismert büszke pápai mondás: a költő „Petrovicsból Pápán született Petőfivé!” - meséli Némethné szabó Ottília, az egyik táboroztató pedagógus.

Képek:


Címkék: olvasói
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet