Rekordszámú résztvevő a gyermeknyelvvizsgán a Tarczyban


2018-06-06 16:51:12  | cikk: Babos Petra  | 


Rekordszámú résztvevő a gyermeknyelvvizsgán a Tarczyban főképe
Hetedik éve szervezi meg a Tarczy Lajos Általános Iskola a kéttannyelvű tagozatán tanuló diákoknak a British Council Nyelviskola által lebonyolított Cambridge-típusú gyermeknyelvvizsgát, melyen negyedik és hatodik osztályosok vehetnek részt.
Hardi Tünde tagozatvezető elmondta, idén 29 negyedikes és 9 hatodikos jelentkezett a vizsgára, amely két részből állt, írásbeli és szóbeli fordulón bizonyították angol nyelvi tudásukat a diákok. Két szinten zajlott a vizsga: „movers” és „flyers” szinten. Mindkét megmérettetés három részből állt: íráskészség, hallott szöveg értése és beszédkészség felmérés. Fontos, hogy egy külső vizsgáztató is felmérje a diákok tudását, így minden tekintetben objektív képet kaphat a diák, a tanár és a szülő is.
A tagozatvezetőtől megtudtuk, a Cambridge nyelvvizsga rendkívül népszerű a diákok körében, negyedikben az alsós tananyag lezárása, az ötödik osztályos anyag előkészítése, hatodikban pedig inkább rutint szereznek a vizsgára. Hatodik és nyolcadik osztályban egy célnyelvi mérésen vesznek részt a tanuló 2013. szeptember 1. óta.
Hardi Tünde kiemelte, rendkívül büszkék arra, hogy már két diákjuk is felsőfokú nyelvvizsgával büszkélkedhet nyolcadik év végére, de a mostani osztály háromnegyedének középfokú nyelvvizsgája van már.
Keresztes Klementina 6. e osztályos diáknak a keresztszülei Amerikában laknak, s úgy gondolja, neki is meg kell tanulnia angolul, hogy tudjon velük kommunikálni. A vizsga nem volt túl könnyű, de sokat készültek rá, kaptak külön könyvet, ami kimondottan erre a vizsgára készít fel. A fiatal lány kicsit izgult, de reméli, hogy mivel minden gördülékenyen ment, sikeres lesz a vizsgája.
Sinkó Rebeka 4. e osztályos az írásbeli vizsga után elmondta, kicsit nehéznek érezte, de azért voltak könnyű feladatok is. Rebeka szeret angolul tanulni, szerinte ez egy szép nyelv. Reméli, sikerül majd a vizsgája.
Az írásbeli feladatokat Cambridge-ben értékelik ki, a diákok ősszel, a tanévnyitó ünnepélyen vehetik át a nemzetközi nyelvvizsga bizonyítványukat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-07-01 09:28:23

Megkezdődött a Korvin-Korona csomópont átépítése


ajánlott cikk főképe

2019-03-01 21:39:31

Jó a Rossz versek


ajánlott cikk főképe

2019-06-04 21:36:11

Mindannyiunk közös kincse marad a határainkon kívül rekedt magyarság minden tagja és minden közössége - Trianonra emlékezett a város


ajánlott cikk főképe

2019-07-03 11:48:36

Nincs veszélyben a tapolcafői vízbázis


PÁPA időjárás