Ismét Veszprémbe került a Pápa kupa


2018-01-13 18:43:22  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Ismét Veszprémbe került a Pápa kupa főképe
Kovászna, Ajka, Ógyalla, Veszprém, Leinefelde, Visk, Barót és a házigazda Pápai Egyesített Labdarúgó Club részvételével Pápa Város Önkormányzata valamint a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ 28. alkalommal rendezte meg a Pápa Kupát. A 2002. január 1-je után születettek számára kiírt nemzetközi serdülő labdarúgó bajnokságon a résztvevőket két négyes csoportba sorsolták, majd az azonos helyezettek a helyosztó mérkőzéseken ismét pályára léptek. Az 'A' csoportból Veszprém 17 lőtt és egy kapott góllal veretlenül jutott a döntőbe, ellenfelük a 'B' jelű négyesből a PELC volt, mely Leinefeldét 2-1-re, Barótot 1-0-ra győzte le, a csoportelsőségbe még az Ajka elleni 1-1-es döntetlen is belefért. Miután eldőlt, hogy a dobogó harmadik fokára Visk legyőzésével Ajka állhat fel, következett a legjobban várt 25 perc, a döntő. A finálé egyenlő erők küzdelmét hozta, igaz a vendégek irányítottak, a 20. percben egy szabadrúgásból meg is szerezték a vezetést, az egygólos előnyt pedig meg is őrizték a lefújásig, mellyel sorozatban harmadszor elhódították a győztesnek járó serleget és a vándorkupát. Orovecz András tanítványai a tavalyi hetedik hely után tehát idén másodikak lettek.
- Inkább küzdelmes, mint színvonalas meccseket láthattunk - mondta a pápaiak edzője. - Úgy gondolom, összességében a Veszprém győzelme megérdemelt. Az én csapatom sem játszott rosszul, a döntőben csak egy góllal maradtunk alul, ellenfelünk több helyzetet alakított ki, nekünk kevesebb lehetőségünk volt. Dicséret illeti a srácokat, mert végig fegyelmezetten játszottak, betartották amit megbeszéltünk.
Endrész Pál, a veszprémiek edzője elégedetten összegezte a tornát, mint mondta, amiért jöttek, azt elérték.
- Nagyon jó kupa volt, kiválóan illeszkedett a felkészülésbe. A torna előrehaladtával szerencsére egyre jobban játszottak a fiúk, a döntőben pedig egy szép szabadrúgás-kombinációból meg tudtuk szerezni a győzelmet érő találatot. Mindössze egy gólt kaptunk a tornán, úgy gondolom, ez önmagáért beszél, a srácok jól játszottak, elől és hátul is stabilak voltunk.
A torna legjobb játékosának Orbán Balázst (Veszprém) látta a versenybizottság, a kapuban a legmegbízhatóbb teljesítményt Bognár Dániel (Ajka) nyújtotta. A gólkirályi cím Kárpáti Koppányhoz (Veszprém) került, míg a legügyesebb hazai játékos különdíját Tóth Barnabás vihette haza. A Hernádi Tamás emlékére alapított díjat fia, ifj. Hernádi Tamás idén a viski csapat edzőjének, Petruska Richárdnak adományozta. A Pápa Kupa a szokásos pápai önkormányzat - csapatvezetők barátságos labdarúgó mérkőzéssel zárult.

Végeredmény:
1. Veszprém
2. PELC
3. Ajka
4. Visk
5. Leinefelde
6. Ógyalla
7. Barót
8. Kovászna

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-07-02 17:42:24

Megkezdte a felkészülést a Perutz FC


ajánlott cikk főképe

2018-10-07 17:24:16

Nagyon gyenge játékkal egy pontot szerzett a Perutz


ajánlott cikk főképe

2018-07-11 11:41:16

Sztupák László döntőbe jutott az Eb-n


ajánlott cikk főképe

2018-05-22 15:52:33

Tornaverseny a Munkácsyban