Keresik az együttműködési területeket


2018-01-03 22:12:10  | cikk: HuHa  | 


Keresik az együttműködési területeket főképe
Az Idősek aktívan - Közhasznú Nyugdíjas Szövetkezet megkezdte a kapcsolatfelvételt a város munkaadóival, hogy tájékoztassák őket a szövetkezeten keresztüli munkaközvetítés lehetőségeiről, ugyanakkor az önkormányzat is keresi az együttműködési területeket, hogy az öregségi nyugdíjban részesülők újra helyet találjanak a munka világában.
Áldozó Tamás polgármester arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy az önkormányzati intézményeket, gazdasági társaságokat levélben tájékoztatta a kedvező adózási feltételeket biztosító lehetőségről és kérte, hogy az önkormányzati szervezetek vizsgálják meg, miként tudnak együttműködni a szövetkezettel.

Az első egyeztetés ma délután zajlott a Városházán, Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője tárgyalt a kínálkozó munkalehetőségekről a szövetkezet képviselőjével, Baán Évával. Boros Katalintól megtudtuk, a Pápai Platánnak több olyan programja, rendezvénye van, melynek lebonyolításához nem elegendő a munkavállalói létszámuk, így már korábban is foglalkoztattak szépkorúakat egyszerűsített munkavállalói szerződéssel. Tapasztalataik jók voltak a náluk dolgozó idősek munkabírása, lelkesedése, szakmai tapasztalata vonatkozásában, így tervezik, hogy a szövetkezeten keresztül folytatják ezt a közös munkát az idősekkel.
-Szerződést kívánunk kötni a nyugdíjas szövetkezettel, így nem mi keresssük egyénileg a nyugdíjas kollégákat, hanem a szövetkezet által kiközvetített idősekkel fogunk dolgozni.
A Platán ügyvezetőjének már konkrét elképzelései is vannak arra, hogy mely területeken tudnak szépkorúakat foglalkoztatni. Így például a sörfesztivál és a borfesztivál idején, de számítanak rájuk a múzeumok éjszakáján, a kézműves foglalkozásoknál, a nyári táboroknál és akár a bringó hintó kölcsönzésnél is.
-Elkezdtük az egyeztetést a szövetkezettel és bízunk abban, hogy jól tudunk majd együtt dolgozni - fogalmazott.

Áldozó Tamás polgármester kiemelte, a szövetkezeten keresztül történő munkavállalás kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a város életerős, kreatív nyugdíjasai visszalépjenek a munka világába saját akaratuk, döntésük alapján és hozzáértésükkel, kitartásukkal olyan hiányt tudnak pótolni, amiket jelenleg a munkaerő-piac nem tud.

Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-06-01 07:29:03

Jókai Mór emlékezete


ajánlott cikk főképe

2018-10-02 22:54:08

Életöröm fényképeken


ajánlott cikk főképe

2018-09-04 14:04:57

Gólyanapok voltak a Petőfiben


ajánlott cikk főképe

2018-09-25 20:43:54

Magyar tábornokok a császári és királyi hadseregben