Elfogadásra javasolták a részönkormányzatok a rendelet-tervezeteket


2017-12-20 20:04:02  | cikk: Babos Petra  | 


Elfogadásra javasolták a részönkormányzatok a rendelet-tervezeteket főképe
A Pápa Város Képviselőtestületének pénteki ülése előtt mindhárom Pápához csatolt településrészi önkormányzat ülést tartott. A három részönkormányzat együtt tartotta idei utolsó ülését a Városháza kistárgyalójában. A képviselők egyhangúlag elfogadásra javasolták Pápa Város Önkormányzata önkormányzati rendelet-tervezetét a közösségi együttélés szabályairól és azok megsértésének jogkövetkezményeiről és a kedvtelésből tartott állatok tartásáról.
Az első napirendi pontban a közösségi együttélés szabályairól és azok megsértésének jogkövetkezményeiről szóló önkormányzati rendelet-tervezetet véleményezték, amelynek módosítására azért volt szükség, mert jogszabályi változások történtek. A 2018.január 1-től hatályba lépő szabályozás közigazgatási szankciókat szabhat meg, mely a kiszabott bírság felső határát jelöli meg.
A második napirendi pontban a kedvtelésből tartott állatok tartásának szabályairól beszéltek. Ennek kapcsán Benecz Rita, az Emberi Erőforrás Osztály vezetője elmondta, a rendelet megsértése esetén természetes személy 200.000, míg jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet 2.000.000 Ft maximum bírsággal sújtható.
A harmadik napirendként Pápa Város Településképi Arculati Kézikönyvét hagyták jóvá, valamint Pápa Város Településképének védelméről beszéltek. Mezei László főépítész elmondta, az építésügy folyamatos reformokon megy keresztül, ilyen a 2018. januártól hatályba lépő településképi arculat is, melyről külön önkormányzati rendelet szabályoz.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-07-19 00:01:22

Csinálják a fesztivált


ajánlott cikk főképe

2018-05-24 20:14:29

Az ejtőernyős ezredre emlékeztek


ajánlott cikk főképe

2018-09-29 13:51:00

Kilencedikesek bemutatkozó műsora a Petőfiben


ajánlott cikk főképe

2018-05-27 21:37:59

Szerelem első látásra - Pápai Családi Fotóalbumok 15.