Adventi hangverseny az Allegrónál


2017-12-19 20:03:10  | cikk: Babos Petra  | 


Adventi hangverseny az Allegrónál főképe
Az Allegro Alapfokú Művészeti Iskolában már hosszú évek óta hagyomány, hogy advent idején, karácsony előtt megörvendeztetik a szülőket, rokonokat és az érdeklődőket növendékeik hangversenyével. Idén a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziumának díszterme adott otthont a koncertnek.
Szili Gabriella igazgató elmondta, adventben a készülődés, rohanás mellett jól esik a ráhangolódás egy-egy koncerten keresztül az ünnepre. Erre kiváló alkalmat ad a hangversenyük.
Az idei koncertjükön is mindenféle hangszeren játszanak a diákok, a legkisebbektől a nagyokig, több mint harminc műsorszámban.
Az igazgatónő elmondta, az idei évben is sikeres évet tudhatnak maguk mögött. Nagy örömükre sok olyan helyen is felléptek, ahol nem is működik telephelyük. Pénteken szerepeltek a Gyertyafényes adventen is. Nemrégiben rész vettek a megyei zongoraversenyen, ahol arany és ezüst minősítést kapott négy diákjuk. Trombita versenyen is indultak, ahonnét bronzminősítéssel tértek haza. Várpalotán gitár továbbképzésen voltak, ami szintén nagyon jól sikerült.
Szili Gabriella hozzátette, nagy öröm számukra, hogy még mindig sok gyermek szeretne valamilyen hangszeren megtanulni, s vannak olyanok is, aki nemcsak hobbiként, hanem hivatásként is szeretnék választani a zenét.
A meghitt adventi hangversenyen elsősorban karácsonyi dallamok csendültek fel. A koncertet a közönség vastapssal jutalmazta.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-09-16 20:54:11

A belváros közlekedési rendjéről is tárgyaltak


ajánlott cikk főképe

2018-10-14 19:29:09

Családbarát munkahely lett a Bakonyerdő Zrt.


ajánlott cikk főképe

2018-10-15 14:04:40

Ügyviteli gyakorlatok a Közgázban


ajánlott cikk főképe

2018-05-31 19:25:09

Szépkiejtési verseny az Allegrónál