A Weöresben járt a Pápai Rendőrkapitányság Mikulása


2017-12-06 21:32:21  | cikk: HuHa  | 


A Weöresben járt a Pápai Rendőrkapitányság Mikulása  főképe
Több éve már, hogy a Pápai Rendőrkapitányság Mikulás-napi közlekedésbiztonsági akciót szervez, melynek fő célcsoportja a fiatal korosztály. Így volt ez idén is, a rendőrök a Weöres Sándor Általános Iskola diákjait várták ma reggel kedves meglepetéssel. Az egyenruhásokat maga a Télapó és krampusza kísérte el az oktatási intézményhez, ahol az iskolába igyekvő gyermekeket közlekedésbiztonsági kérdésekkel és ajándékokkal fogadták.
Minden évben valamelyik általános iskolát lepik meg a rendőrök december 6-án

Császárné Elek Veronika, a PRK kiemelt megelőzési főelőadója elmondta, december 6-ához mindig egy közlekedésbiztonsági akciót kapcsolnak, melynek célja, hogy a gyermekekben tudatosítsák a legfontosabb közlekedési szabályokat és persze meg is ajándékozzák őket.
-Azokra a szabályokra hívtuk fel a figyelmet, amit a gyalogosnak, kerékpárosnak vagy éppen a gépjárműben utazóknak be kell tartaniuk a balesetek megelőzése érdekében - mondta el a a címzetes rendőr alezredes, hozzátéve, minden ajándék átadás előtt egy kérdést tettek fel a gyermekeknek a közlekedés szabályairól, a kerékpárral érkezőknek pedig a biciklijüket is átnézték és felhívták a figyelmet a kötelező tartozékok esetleges hiányosságaira.
Közlekedéssel kapcsolatos kérdések és ajándékok várták a gyerekeket

A diákok többsége jól válaszolt a kérdésekre, akik pedig bizonytalanok voltak, azoknak a rendőrök elmondták a biztonságos közlekedésre vonatkozó főbb tudnivalókat, így a gyerekek tanulhattak is a reggeli akció során. Horváth Bendegúz, 6. osztályos diák gyalogos-átkelőhellyel kapcsolatos kérdést kapott és tudta is rá a helyes választ, ajándéka pedig egy láthatósági karpánt volt. A fiútól megtudtuk, gyalogosan vagy kerékpárral jár iskolába, de olykor autóval hozzák el.
-Ha gyalog jövök iskolába a gyalogos-átkelő helyet használom az úttesten átkeléskor, figyelek a közlekedési táblákra, és arra, hogy ne üssenek el - mondta.

A szétosztott ajándékok nagyon változatosak voltak, de mindegyik a láthatósághoz, így a baleset-megelőzéshez kapcsolódott. A Mikulás és krampusza láthatósági mellényt, fényvisszaverő karpántot, kerékpárra szerelhető világító berendezést, küllőprizmát, és fényvisszaverő hátizsákot ajándékozott a diákoknak.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-12-04 21:51:18

Adventi koncert a Nagytemplomban


ajánlott cikk főképe

2018-11-06 18:12:05

A Szent Benedek Plébánia története képekben


ajánlott cikk főképe

2018-11-07 13:17:42

Hétvégén Márton-napi mulatság az Esterházy-kastély udvarán


ajánlott cikk főképe

2018-10-31 14:57:55

Ingyenes parkolás a kórház előtt