A hírportál
 
 Állásajánlat

 Apraja

Hirdetés Beszélgetés
 Helyi autóbusz-közlekedés

Hirdetés

 Közlemény, felhívás
 Google +1
 Bejelentkezés

hirdetés


Forgalmirend-változás a Március 15. téren
2015-08-28 17:36:29
Szent István ünnepe: a múltra történő emlékezés és a jövőbe tekintés
2015-08-20 21:32:43
Kiemelt projekt lett a 83-as út fejlesztése
2015-08-12 21:54:42
Eltüntetik a kátyúkat – Útburkolat-javítás kezdődött a városban
2015-07-30 00:12:56
A Tavasz utcában kezdődött meg a járdafelújítás
2015-07-01 12:19:17
2015-09-01 21:30:58
Bajtársi találkozó Pápán
Az Eskün Innen Obsiton Túl Honvédelmi Alapítványt 2012-ben hozták létre. A kuratóriumi tagok célja, hogy az MH Pápa Bázisrepülőtér hagyományait őrizzék, a dolgozókat, nyugállományúakat segítsék problémáik megoldásában, valamint, hogy hagyományteremtő szándékkal új programokat szervezzenek. Ezek közül az egyik a bajtársi találkozó, melyre 2015-ben közel kétszáz vendég érkezett. Ez volt az alapítvány harmadik bajtársi találkozója.

A repülőtéren valaha szolgálatot teljesítő hivatásos, szerződéses és polgári állomány, valamint családtagjaik is meghívást kaptak a szombati rendezvényre. A találkozón ott volt többek közt Kositzky Attila nyugállományú ezredes, légierő vezérkari főnök illetve Buczkó Imre nyugállományú dandártábornok, légierő parancsnok helyettes. Buczkó Imre üdvözölte a megjelenteket, megköszönte az alapítványnak, hogy évről-évre megszervezi a találkozót, hisz az idei volt a harmadik a sorban. E mellett köszönetet mondott az MH Pápa Bázisreptér parancsnokának és dolgozóinak is, hogy támogatják, segítik a rendezvényt.
- Nagyon sok alakulat nem működik már, és mi szerencsések vagyunk, mert itt Pápán még van hol és van kivel találkoznunk. Közismert, hogy a légierő, a repülés működtetése csapatmunka és ennek a csapatnak a tagjai sok év után is összetartanak. Ez az összetartozás adja a bajtársi találkozók alapját, melyek tanulsága számomra mindig az, hogy öröm az együttlét, fontosak a beszélgetések, jó meghallgatni a másik sztorijait, felidézni az emlékeket, még akkor is, ha ugyanarra a történetre mindenki másképp emlékszik... - tette hozzá mosolyogva Buczkó Imre.

Beszéde után az alakulat mostani és jogelőd parancsnokai valamint a szervező alapítvány képviselői koszorúzással emlékeztek a már elhunyt bajtársakra, majd a Csapat Művelődési Otthonban folytatódott a rendezvény. Ott Gangler László ezredes az MH Pápa Bázisreptér parancsnoka köszöntötte a vendégeket. Beszédében kiemelte, nagyon sok minden változott a bázison, de fontos, hogy a nyugállományú bajtársakat mindig szeretettel és örömmel fogadják.
Simon Róbert, az Ég Katonái Hagyományőrző Egyesület elnöke egy felújított MIG21-ről tartott előadást, Bodai Miklós százados pedig az új repülésirányító toronyról beszélt.
A nap további részében a vendégek megtekinthették az egykor általuk üzemeltett régi vadászgépeket és a folyamatban levő és lezárult fejlesztéseket is.


Hirdetés Régebbi híreink
 Közvélemény
Következő Sümeg elleni bajnoki meccsét is megnyeri a Perutz FC? eredmények, kommentek»
A szavazás lezárva!
Az eredményekre kattintva megtekintheted a végeredményt.
 Kommentek

Hirdetés


 Napi YouTube videó:
  2015-07-28 13:45:53  -Probléma megoldva


 papa-ma.hu a Facebookon:
 Keresés Sport
 Időjárás


Óvatosan a kánikulában!

 Rendőrségi felhívás
Nyaraljon nyugodtan!
 Nyílt tér
 Visszabeszélő

Mi a manó ma a menü?

Az oldal használatához a cookie-kat engedélyezni kell. | papa-ma.hu v1.8.2
© papa-ma.hu