Játékos közlekedésbiztonság az óvodában


2017-10-17 12:15:44  | cikk:  | A közlekedésbiztonság állt a középpontjában annak a foglalkozásnak, amit pápai rendőrök tartottak az Édenkert Pápai Református Óvodában.
A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2017. október 13-án délelőtt vették birtokba az óvoda udvarát, ahol három helyszínen várták a gyermekeket. A közlekedési táblákból és „zebraszőnyegből” felépített mini úttesten a szabályos kerékpározással és a gyalogos-átkelőhelyen történő áthaladás szabályaival ismerkedhettek meg az ovisok, míg az asztaloknál közlekedési témájú színezőkkel, kirakókkal és a kerékpár kötelező tartozékait szemléltető mágneses táblával játszhattak. A harmadik helyszínen a rendőrautóval, valamint a csapatszolgálati pajzzsal és sisakkal ismerkedhettek meg, valamint meghallgathatták a rendőrautó szirénájának hangját is.
A délelőtt végén az óvoda valamennyi csoportja egy-egy kerékpáros fejvédőt, térd- és könyökvédőt, valamint láthatósági mellényt kapott ajándékba az Országos Baleset-megelőzési Bizottság jóvoltából.

Képek:


Címkék: rendőrségi
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

A pápai rendőrök vádemelési javaslattal zártak le két helyi lakossal szemben egy lopás vétség miatt folytatott büntetőeljárást.

Egy kozmetikai termékeket forgalmazó üzletlánc képviseletében tettek feljelentést a rendőrségre 2018 januárjában, miszerint ismeretlen elkövetők az elmúlt...

2018-05-24 14:07:16

Lezárult a nyomozás: parfümöket loptak


A „Polgárok vagyonvédelmét elősegítő bűnmegelőzési program” és a határvadász toborzás keretében 2018. április 22-én (vasárnap) 9 órától 11 óráig a pápai Interspar áruházban (Pápa, Celli út 21.) várja az érdeklődőket a Pápai Rendőrkapitányság.

Az információs ponton...

2018-04-19 13:10:00

Prevenció és toborzás az Interspar áruházban


2018-05-04 08:31:33

Búcsúzunk Aldotól


Számos európai országban, így Magyarországon is 2018. február 6-a a Biztonságos Internet Napja. Kérjük, fogadják meg az alábbi rendőrségi tanácsokat az internet használatával elkövetett bűncselekmények megelőzése, valamint a biztonságos böngészés érdekében!

- Válasszon legalább 8...

2018-02-06 13:31:11

Rendőrségi tanácsok az internetes bűncselekmények megelőzésére