Játékos közlekedésbiztonság az óvodában


2017-10-17 12:15:44  | cikk:  | A közlekedésbiztonság állt a középpontjában annak a foglalkozásnak, amit pápai rendőrök tartottak az Édenkert Pápai Református Óvodában.
A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2017. október 13-án délelőtt vették birtokba az óvoda udvarát, ahol három helyszínen várták a gyermekeket. A közlekedési táblákból és „zebraszőnyegből” felépített mini úttesten a szabályos kerékpározással és a gyalogos-átkelőhelyen történő áthaladás szabályaival ismerkedhettek meg az ovisok, míg az asztaloknál közlekedési témájú színezőkkel, kirakókkal és a kerékpár kötelező tartozékait szemléltető mágneses táblával játszhattak. A harmadik helyszínen a rendőrautóval, valamint a csapatszolgálati pajzzsal és sisakkal ismerkedhettek meg, valamint meghallgathatták a rendőrautó szirénájának hangját is.
A délelőtt végén az óvoda valamennyi csoportja egy-egy kerékpáros fejvédőt, térd- és könyökvédőt, valamint láthatósági mellényt kapott ajándékba az Országos Baleset-megelőzési Bizottság jóvoltából.

Képek:


Címkék: rendőrségi
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

A pápai rendőrök néhány órán belül két ittas járművezetőt is tetten értek.

A Pápai Rendőrkapitányság járőrei 2018. január 22-én 17 órakor Pápán igazoltattak egy 63 éves helyi férfit, aki elektromos kerékpárral közlekedett, annak motorját igénybe véve. Néhány óra múlva pedig...

2018-01-24 07:50:10

Ittasan vezettek


2018-01-23 12:39:34

Közös rendészeti akció a Pápai járásban


2017-10-27 15:11:33

Biztonságban a megemlékezés napjaiban


A Pápai Rendőrkapitányság nyereményjátékot hirdet a „Látni és látszani 2017 – egymásért” országos közlekedésbiztonsági kampány keretében.

A játékban az a Pápai járásban élő gépjármű tulajdonos vagy gépjárművezető vehet részt, aki az akció ideje alatt (2017. október...

2017-11-06 10:30:43

Ellenőriztesse gépkocsiját és látását ingyen, majd nyerjen!